Fanoušek fastfoodu radí, jak vždy dostat čerstvé a horké hranolky

Ilustrační foto (pexels.com)

Ilustrační foto | FOTO: pexels.com

Většinu lidí patrně naštve, když si objednají teplé jídlo, ale dostanou pouze vlažnou stravu. Nejinak je to i ve fastfoodech, kde bývají největším problémem hranolky. Jak ovšem ukazuje fanoušek slavného řetězce, není nic jednoduššího, než si zajistit, aby vaše příloha byla v pořádku. Tip zveřejnil na svém Instagramu.

Food blogger Jonny Massaad na sociální síti vysvětlil, že celé kouzlo spočívá v tom, abyste si uměli hranolky správně objednat. Podle Jonnyho je nutné si říct o neosolenou verzi. 

V ten moment totiž musí obsluha vyrobit úplně čerstvé hranolky, což má vliv nejen na jejich čerstvost, ale také teplotu. Jak blogger ukázal na Instagramu, může se jednat o podstatný rozdíl. Objednal si v McDonald’s dvě verze bramborových fritů a měřil. Zatímco osolené hranolky měly 24,3 stupně, ty bez soli měly 36,9 stupně.

Ukázalo se tedy, že jeho trik skutečně funguje. Jiný nápad, ale s obdobným výsledkem měl i další fanda “Mekáče”. Ten se zaměřil na to, aby mu hranolky vydržely teplé a nezvlhlé do doby, než si je přinese domů.

Proto radí, abyste si je vysypali na dno pytlíku, v němž máte svou objednávku a ten nezavírejte, aby nedošlo k “vaření”. Dejte přitom pozor, aby byly hranolky položeny horizontálně, tím se teplota ztrácí pomaleji. Navíc vám nezvlhnou. Když na ně položíte burgery, máte zajištěno i uchování teploty.

Líbí se vám tento článek? Prosíme, podpořte nezávislou žurnalistiku

Smyslem Svobodného fóra a deníku FORUM 24 je přispívat ke kontrole politické i ekonomické moci a bránit svobodné prostředí v České republice.

Abychom pro Vás mohli nadále pracovat, potřebujeme nutně Vaši pomoc. Jsme vděčni za každý, i malý finanční příspěvek. Váš finanční dar můžete zaslat na tento sbírkový účet: 4095439339/0800

Prosíme, informujte nás o Vašich finančních darech na mailu [email protected]

Související články