Místo, kde se lidé rádi a opakovaně potkávají, i úcta k pivu a tradiční technologii. Tak vypadají krušovické Šalandy, příjemné pivní hospůdky, jedna z nich se otevřela i v Mělníku. Hosté sem mohou přijít na tankové i čepované pivo a skvělou kuchyni, ale speciální bonus pak představuje možnost navštívit krušovické pivní lázně U Císaře, které lákají na originální proceduru v původním sklepení města ze 13. století v podzemí hlubokém jedenáct metrů.

Šalanda U Císaře vznikla podle nového konceptu krušovických Šaland. Zatímco ty dříve otevřené se inspirovaly obdobím první republiky (Hradec Králové, Rakovník, Louny, Příbram), poslední Šalandy se primárně zaměřují na moderní design a informace o krušovickém pivu se vším všudy. Velkou zajímavostí nového konceptu je přehledná, a přitom podrobná ruční kresba procesu výroby krušovického piva od ječmene k výrobě sladu až po orosený půllitr na stole od předního ilustrátora Michala Bačáka.

Ve všech Šalandách se sází na nabídku toho nejlepšího a nečerstvějšího piva a nejinak je tomu i zde. Do mělnické Šalandy se ale vyplatí jet nejen za gastronomií a skvělým pivem, můžete si zde užít i další skvělý zážitek – krušovické pivní lázně. Originální šedesátiminutová lázeňská procedura probíhá v komnatách původního sklepení města ze 13. století, které jsou umístěny jedenáct metrů pod zemí. Hosté nejprve absolvují koupel v pivní lázni o teplotě 36 stupňů Celsia v ručně vyrobené dubové kádi s masážními tryskami. Poté je lázeň obohacená o živé kultury pivovarských kvasnic, chmel i slad. Procedura působí blahodárně na imunitní systém, cévní soustavu i pokožku. Po koupeli následuje odpočinek na lůžku z pšeničné slámy. Po celou dobu můžete neomezeně konzumovat krušovické pivo, které do podzemí vede přímo z pivních tanků restaurace.

Nový koncept krušovických Šaland se poprvé představil začátkem května loňského roku, kdy byla otevřena Šalanda na Hlavním nádraží v Praze. Dnes je v provozu celkem deset Šaland, rozesetých různě po republice.

Krušovice byly jako jediný pivovar u nás po sto let ve vlastnictví české královské koruny, když ho v roce 1583 koupil král český a císař římský Rudolf II. Od té doby zde krušovičtí sládci vaří pivo bez přerušení. Do portfolia krušovického pivovaru patří především královská Desítka a Dvanáctka, které jsou na přání spotřebitelů vařeny podle dobových receptur z osmdesátých let 20. století. Krušovický pivovar potvrzuje, že patří do srdce chmelařské oblasti a ve spolupráci s Chmelařským institutem v Žatci připravuje každý rok několik sezonních piv a speciálů, které jsou i z jednoho druhu chmele. Krušovická piva pravidelně vyhrávají prestižní degustační soutěže doma i v zahraničí. Výrazným úspěchem se v roce 2013 staly stříbrné medaile pro Desítku a Dvanáctku ze soutěže Monde Selection – Quality Award. Pivovar je známý i svými exkurzemi, v roce 2015 ho přivítalo několik desítek tisíc návštěvníků. Pravidelně také pořádá i speciální exkurze a kurzy pivního sommeliérství pro opravdové pivní znalce. Krušovice tak chtějí ukázat, že pivo lze s gastronomickými specialitami dobře kombinovat a hodí se například i k sladkým dezertům. S tímto trendem přišla značka jako první mezi velkými pivními značkami.

 

 

 

Právě v této době potřebujeme nezávislá média. Podpořte nás prosím a objednejte si předplatné Revue FORUM ZDE. Děkujeme!

Revue Forum Banner