Muž připravil dokonalý steak v myčce na nádobí. Pochlubil se na sociální síti

Ilustrační foto (AdobeStock)

Ilustrační foto | FOTO: AdobeStock

Gastronomie se v posledních letech posunula na daleko vyšší úroveň, než jsme byli zvyklí v minulosti. Zlepšilo se však nejen vaření v restauracích, ale i doma si lidé dokáží vytvořit skutečné lahůdky. Jak informuje server Indy100.com, někdy to může být i pomocí velmi zvláštních postupů.

Americký novinář Michael George si pro svou kulinářskou specialitu vybral skutečně nevšední způsob přípravy. Místo toho, aby lahodný steak připravil na grilu nebo pánvi, rozhodl se pro nejdůležitější část vaření zvolit myčku na nádobí.

Jakkoliv to zní neskutečně, výsledek prý byl perfektní. „Bože, opravdu to fungovalo! Uvařil jsem steak v myčce a vyšlo to úžasně,“ napsal na Twitteru k videu, v němž svůj pokus prezentoval. 

George nejprve maso zavakuoval a poté ho na 96 minut nechal “vařit” v myčce. Když po více než hodině a půl steak vyndal, na dvě minuty jej dal na pánev a bylo hotovo. Výsledek překvapil a mile potěšil.

Ačkoliv se zdá Američanův nápad jako bláznivý, kdo sleduje trendy ve vaření, musí mu být postup dobře známý. Princip je totiž téměř totožný jako při přípravě pokrmů metodou sous-vide. Při ní se totiž pomalým vařením ve speciálním hrnci dosahuje stejného efektu jako při méně standardním “myčkování”.

V současnosti stále více populární způsob přípravy lahodných pokrmů by se tak v domácnostech nyní mohl rozšířit ještě víc. V době růstu cen energií je ovšem vaření v způsobem, který ukázal Michael George, krajně nevýhodné.

Líbí se vám tento článek? Prosíme, podpořte nezávislou žurnalistiku

Smyslem Svobodného fóra a deníku FORUM 24 je přispívat ke kontrole politické i ekonomické moci a bránit svobodné prostředí v České republice.

Abychom pro Vás mohli nadále pracovat, potřebujeme nutně Vaši pomoc. Jsme vděčni za každý, i malý finanční příspěvek. Váš finanční dar můžete zaslat na tento sbírkový účet: 4095439339/0800

Prosíme, informujte nás o Vašich finančních darech na mailu [email protected]